Ingyenes arcvédő pajzsok fogorvosok számára

Tisztelt Érdeklődő!

A koronavírus-járvány jelentős kihívások elé állított mindenkit, de különösen a betegeket, hozzátartozóikat és az egészségügyben dolgozókat.

Ez utóbbiak tekintetében jellemzően mindenki – és nem alaptalanul – a kórházakban dolgozókra gondol, és azon dolgozik, hogyan tudja őket ellátni megfelelő védőfelszereléssel és a gyógyításhoz szükséges eszközökkel.

Az érzékelhető védőeszköz hiány csökkentése érdekében világszerte sokan megmozdultak. Ezek között van a 3D nyomtatással foglalkozó közösség is, beleértve a hazait is, mely nagy odaadással vetette bele magát az arcvédő pajzsok készítésébe, és adományozásába.

A pajzsokkal való ellátás tekintetében a fogorvosok eléggé háttérbe szorultak, pedig a sürgősségi ellátás  során ők is a „frontvonalban” teljesítenek szolgálatot, sokan a megfelelő védőeszközök hiányában.

Bár a 3D nyomtatási közösség által gyártott arcvédő pajzsok nem rendelkeznek a szükséges tanúsításokkal (pl. CE jelölés), a hatalmas igény láttán mi is fontosnak éreztük, hogy a lehetőségeink szerint segítsük és támogassuk az egészségügyi ellátásban dolgozók, és kiemelten a fogorvosok áldozatos, értékes munkáját.

Ezzel összhangban első lépésben 150 db arcvédő pajzsot ajánlottunk fel ingyenesen a fogorvosok számára. A pajzsok gyakorlatilag 1 óra alatt elkeltek.

Most újabb 400 db arcvédő pajzsot ajánlunk fel, szintén ingyenesen.

A gyártás gyorsítása érdekében egy másik modell került kiválasztásra, mely már teljes mértékben stancolással készíthető.

A pajzsok a jelenleg kialakult vészhelyzetre és az egészségügyben hirtelen felmerülő nagy igényre való tekintettel készültek. Jellegükből, gyártási technológiájukból adódóan NEM MINŐSÜLNEK hivatalos, bevizsgált védőeszköznek, és különösen nem orvosi eszköznek.

A pajzs A-PET anyagból készült, a fejpántot gumiszalag köti össze. Gyártásuk nem steril körülmények között történt és azt követően nem kerültek sterilizálásra.

Alkalmazásuk tekintetében kérjük, vegyék figyelembe a fentieket, valamint a termék ismertetőben foglaltakat!

 

Mivel szeretnénk ezeket a pajzsokat minél több rendelőbe eljuttatni, ezért egyszerre maximum 5 db-ot tudnak rendelni belőlük.

ELFOGYOTT

Együtt menni fog!

Dr. Pásztor Zsolt