IV. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia és Szakmai Kiállítás

2018. október 5-én és 6-án kerülT megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán a IV. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia és Szakmai Kiállítás műszaki szekciója.

A különböző 3D nyomtatási és szkennelési eljárások napjainkban a műszaki és orvostudomány már-már megkerülhetetlen irányait jelentik. Mivel 3D technológiákat számos, egymással mindinkább összekapcsolódó tudományterületen alkalmaznak, a konferencia örömmel vállalta fel interdiszciplináris jellegét.

A konferencia célja az volt, hogy prezentációs teret adjon a különböző műszaki-orvosi területek képviselőinek és a nagyközönség elé tárja a legújabb 3D-kutatási eredményeket és alkalmazásokat. Lehetőséget kívánt adni továbbá a résztvevőknek ismeretek gyűjtésére, tudományos és üzleti dialógusok folytatására és ezáltal az ipar szereplői közötti partneri kapcsolatok építésére-elmélyítésére. Hosszabb távú cél a Pécsi Tudományegyetem és így az egész régió fejlődésének és kreativitásának ösztönzése volt a 3D technológiák alkalmazásának valamennyi területén.

Kiállítóként mi is részt vettünk a kiállításon, mely két témára összpontosított: a bioprintezés és a mérnöki tervezés, beleértve az orvosi mérnöki alkalmazásokat is. A konferencia alkalmával a Ti és a CoCr által gyártott fém 3D-s nyomtatás fogászati és orvosi alkalmazását mutattuk be.